Wat maakt tuina massage nu zo verschillend?

Behandeling van heel je lichaam.

Bij een behandeling gaan we heel je lichaam bekijken binnen het klachtenpatroon. Zo kan het goed zijn dat je met een elleboogklacht komt maar dat we ook de schouder, nek, onderrug meenemen in het behandelplan. Als ik ook acupunctuur gebruik zal ik misschien wel je tegenovergestelde knie gaan behandelen ipv je pijnlijke elleboog. Alles in je lichaam gaat namelijk over balans.

Juiste diagnose volgens traditionele manier:

Voor dat we gaan behandelen stel ik eerst enkele vragen en zal ik je tong bekijken en pols voelen. Dit gaat me een beter beeld geven van je klacht en eventueel onderliggende oorzaken. De diagnose die daaruit volgt zal mijn behandelstrategie bepalen. elke behandeling is dus individueel afgesteld.

“Tuina behandeld meer dan enkel pijnlijke spieren”

De tuina-techniek:

Tuina omvat technieken die in frequentie, diepgang en druk variëren om de juiste plek in je lichaam te bereiken. We kennen wrijvende-, draaiende-, waaiende-, drukkende-, knijpende-, spreidende technieken en nog veel meer. We behandelen spieren, pezen, huid en botten.

gun-fa-homepage

Gun fa techniek

Gun fa als hoofdstijl:

De school en de leraar die ik volg, heeft als basis techniek Gun fa, een rollende techniek. Net als bij alle Chinese disciplines is niet de hoeveelheid technieken van belang maar hoe goed je een techniek beheerst. De kunde/skill van een geoefend tuina therapeut is direct merkbaar in de diepgang van zijn techniek. De technieken blijven niet aan de oppervlakte maar dringen door tot diep in je lichaam.

“Een goede Tuina-therapeut kijkt met de vingers”

Is Tuina enkel voor spier- en peesklachten?

Nee, Tuina is geschikt voor een groot aantal klachten.

Tuina is dan ook een groot onderdeel van mijn behandelingen.

Uiteindelijk zal je het toch zelf moeten ervaren!

Hier kan je gemakkelijk een afspraak maken bij Tuina massage Amsterdam.

Tarieven voor consult en behandeling.