Mijn naam is Ruud Vercammen in mijn praktijk combineer ik acupunctuur, tuina en kruiden om jou zo snel en volledig mogelijk te kunnen helpen. Mijn jaren ervaring en talloze lessen bij verschillende meesters (Dr Mao degang, Ki-jan Go, Eileen Han, Sifu eleonora, Mike Martello…)hebben ervoor gezorgd dat ik inmiddels een heel eigen stijl van behandelen heb ontwikkeld.

Mijn interesse in de Chinese geneeskunde is gegroeid vanuit de traditionele Chinese krijgskunsten (Bagua, Xingyi, Taiji, Qigong) die ik nu ruim 20 jaar beoefen. Gezondheid, zelfverdediging en geneeskunde zijn in China nauw met elkaar verbonden, de stap naar Chinese geneeskunde was dus vanzelfsprekend. Vanuit de krijgskunsten heb ik een diepe kijk gekregen op het menselijk lichaam. Deze kennis benut ik dagelijks in de praktijk door mijn patiënten gerichte oefeningen mee te geven ter bevordering van hun herstelproces.

“Zelfredzaamheid en bewustwording van de patiënt zijn een belangrijk onderdeel in mijn behandelingen.”

Naast mijn praktijk geef ik les in onder andere de traditionele interne Kungfustijlen Bagua Zhang, Xingyi Quan en Taichi chuan. Neem gerust een kijkje op mijn kungfusite.

Daarnaast geef ik ook les op Academie Bo Yi.

“Kungfu en Chinese geneeskunde gaven mij inzicht in het leven en deze kennis wil ik graag met je delen in en tijdens de behandeling.”