Mijn naam is Ruud Vercammen in mijn praktijk combineer ik acupunctuur, tuina en kruiden om jou zo snel en volledig mogelijk te kunnen helpen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring gecombineerd met de kennis die ik van mijn (internationale) docenten heb verkregen om  een heel eigen stijl van behandelen te ontwikkelen. Dat gezegd zijnde blijf ik me tot op de dag van vandaag nog steeds elk jaar bijscholen.

Mijn interesse in de Chinese geneeskunde is gegroeid vanuit de traditionele Chinese krijgskunsten (Bagua, Xingyi, Taiji, Qigong) die ik nu ruim 30 jaar beoefen. Gezondheid, zelfverdediging en geneeskunde zijn in China nauw met elkaar verbonden, de stap naar Chinese geneeskunde was dus vanzelfsprekend. Vanuit de krijgskunsten heb ik een diepe kijk gekregen op het menselijk lichaam. Deze kennis benut ik dagelijks in de praktijk door mijn patiënten gerichte oefeningen mee te geven ter bevordering van hun herstelproces.

Leraren die mij sterk beïnvloed hebben en wie ik eindeloos dankbaar ben voor de kennis en tijd die ze aan mij doorgegeven en besteed hebben: Ki-jan go, Dr Mao Degang, Dr Shi Baoshun, Loed Rakels, Andrew-Nugent Head

“Zelfredzaamheid en bewustwording van de patiënt zijn een belangrijk onderdeel in mijn behandelingen.”

Naast mijn praktijk geef ik les in onder andere de traditionele interne Kungfustijlen Bagua Zhang, Xingyi Quan en Taichi chuan. Neem gerust een kijkje op mijn kungfusite.

Daarnaast geef ik ook les op Academie Bo Yi.

“Kungfu en Chinese geneeskunde gaven mij inzicht in het leven en deze kennis wil ik graag met je delen in en tijdens de behandeling.”