Tuina is een van de veelgebruikte behandelstrategiën is traditionele Chinese geneeskunde. Dit is een “therapeutische” massage.
Ik behandel mijn patiënten niet als een gebroken apparaat. Dat wil zeggen dat ik niet enkel naar je symptomen zal kijken maar jou als complete persoon zal behandelen; leefstijl, klinische verleden, emotie, …
Dit doe ik aan de hand van een intake waarin ik een reeks vragen zal stellen die me een juist beeld van je klacht geven. Daarnaast zal ik ook een traditionele Chinese pols- en tongdiagnose doen.

Tuina in het ziekenhuis in Qindao

Tuina in het ziekenhuis te Qindao in China

Tuina kent een grote verscheidenheid aan technieken. Zo zijn er wrijf, duw, kloppende of slaande, verwarmende en verkoelende, rekkende en trekkende, manupulaties en fricties, etc. Mijn doel is je zo snel mogelijk van je klacht af helpen door met je gehele lichaam aan de gang te gaan. Elke behandeling is anders en zelden is een klacht gelimiteerd tot het lokale gebied vaar jij hem ervaart.

Ik behandel traditioneel dat wil zeggen dat ik tuina en acupunctuur vaak tezamen inzet om jou effectiever, sneller en dus ook goedkoper te helpen. De keuze is natuurlijk altijd aan jou of je dit wilt.

 

Aanvullende therapiënen:

 

Ik schrijf vaak kruiden voor naast mijn tuina/acupunctuur behandelingen. Als er bijvoorbeeld uit de diagnose blijkt dat je lichaam te weinig bloed heeft en dat je daarom hoofdpijn of stijve schouders ervaart is het belangrijk dat we bloed gaan voeden. De snelste oplossing daarvoor is kruiden ofwel een formule waarin verschillende kruiden zitten. Het grote voordeel is dat in de tijd dat ik je niet zie, je toch 3 keer per dag behandeld wordt door de kruiden in te nemen. Tijdens de behandeling los ik de stagnatie op en met de kruiden vullen we het bloed aan. Kotrom de bron en de manifestatie van je klacht tezamen.

 

Daoyin oefeningen zal je naast de behandeling ook vaak meekrijgen. Dit zijn specifieke lichaamsoefeningen om de prognose van je klacht te bespoedigen en om jou inzicht in je klacht te geven. Dit oefeningen kunnen van volgende aard zijn: versterkende, openmakend, verwarmend, bewegend of reguleren voor je ademhaling etc.

Cupping

 Cupping een techniek waarbij glazen bollen op meridiaanpunten worden gezet om deze vacuüm te zuigen en guasha.

Bij een behandeling met moxa ( kruid: bijvoet, de Artemisia vulgaris) wordt er op punten of regio’s van het lichaam warmte toegevoegd. De toevoeging van de warmte heeft een curatief effect en voelt tevens prettig aan. Moxa kan los maar ook in sigaarvorm gebrand worden en zelfs op de naalden bevestigd worden.

Hier kan je gemakkelijk een afspraak maken bij Tuina massage Amsterdam.

Tarieven voor consult en behandeling.