Tuina

Een van mijn veelgebruikte behandelstrategiën is traditionele Chinese Tuina Massage. Dit is een “therapeutische” massage.
Zoals je al kon lezen bij mijn “integrity alignement treatment” behandel ik mijn patiënten niet als een gebroken apparaat. Dat wil zeggen dat ik niet enkel naar je symptomen zal kijken maar jou als complete persoon zal behandelen; leefstijl, klinische verleden, emotie, …
Dit doe ik aan de hand van een intake waarin ik een reeks vragen zal stellen die me een juist beeld van je klacht geven. Daarnaast zal ik ook een traditionele Chinese pols- en tongdiagnose doen.

Tuina in het ziekenhuis in Qindao

Tuina in het ziekenhuis te Qindao in China

Mijn doel is je zo snel mogelijk van je klacht af helpen door met je gehele lichaam aan de gang te gaan. Zelden komt een klacht enkel van de plek waar jij last van hebt.

Cupping

Tuina omvat naast de effectieve massage technieken ook: Cupping een techniek waarbij glazen bollen op meridiaanpunten worden gezet om deze vacuüm te zuigen en guasha.

Bij een behandeling met moxa ( kruid: bijvoet, de Artemisia vulgaris) wordt er op punten of regio’s van het lichaam warmte toegevoegd. De toevoeging van de warmte heeft een curatief effect en voelt tevens prettig aan. Moxa kan los maar ook in sigaarvorm gebrand worden en zelfs op de naalden bevestigd worden.

Hier kan je gemakkelijk een afspraak maken bij Tuina massage Amsterdam.

Tarieven voor consult en behandeling.