Ervaringen

Ard uit Amsterdam:
Hoofdklacht: Hoofdpijn, luchtwegen
Aanvankelijk kwam ik bij Ruud terecht omdat ik last bleef houden van hoofdpijn na een hersenschudding door een ongeluk.
Ik had 24/7 heftige hoofdpijnen en meteen na de eerste behandeling had ik direct al een paar uur geen hoofdpijn. Ben blijven komen tot de klachten helemaal weg waren.

Nu heb ik problemen met mijn longen gehad en om ze weer goed op kracht te laten komen ben ik weer naar Ruud gegaan. Ik merk duidelijk verschil en voel mij energieker na een behandeling.

Ik vind de manier waarop een probleem wordt aangepakt erg prettig. Er wordt niet alleen naar de kwaal en de plek daarvan gekeken, maar juist ook naar de rest van het lichaam. Het lichaam werkt als een groot integraal systeem. Ook krijg ik altijd uitleg waarom we iets doen, dat stimuleert en maakt jezelf ook meer bewust.
Daarnaast is de behandeling ook momentspecifiek. Daar bedoel ik mee dat elke keer wordt gekeken waar het beste de nadruk op kan liggen. Dat kan de ene keer acupunctuur zijn, maar de andere keer ook tuina of kruiden oid. Ook krijg ik vaak goede tips om met beter eten en goede oefeningen beter te zorgen voor mijn lijf.


Mirjam uit Amsterdam:
Hoofdklacht: kneuzing, schildklier, pijn
Ik kwam bij Ji Yuan Tang als begeleider van een man, die heel veel pijn in zijn voeten had. De man werd langdurig gemasseerd (tuina) door twee therapeuten (Ki-jan Go en Ruud Vercammen) tegelijk, en kreeg een warmtelamp op zijn voeten. Het resultaat was verbluffend. Eerst mocht je niet eens naar de voeten wijzen, maar na de behandeling kon je zijn voet gewoon aanraken zonder dat het pijn deed. De man is hierna begonnen met trappen lopen, wat hij al 8 jaar niet meer had gedaan. Hij kon eindelijk op bezoek bij zijn zoon, die drie hoog woont.
Door deze goede ervaring nam ik mijn dochter mee naar deze praktijk. Zij was vanwege een schildklieraandoening heel moe,  en de medicatie veranderde daar weinig aan. Ze kreeg tijdens de behandeling door Ruud direct kleur op haar wangen en voelde zich daarna een heel stuk beter en actiever. Ze blijft naar deze praktijk gaan, steeds als ze merkt dat ze een ‘oppepper’ kan gebruiken. Je ziet haar dan veranderen.
Ruud weet heel veel en vertelt tijdens een behandeling van alles over het lichaam en de manier waarop dat reageert. Hoe de chinezen daarnaar kijken: wat wel of niet goed is voor een bepaald verschijnsel. Ook over kruiden en formules. Je leert veel van Ruud, terwijl hij druk bezig is met masseren.

Zelf ben ik vorig jaar van een heel hoge trap gevallen en was mijn hele romp gekneusd. Ik ben naar Ruud gegaan en die heeft de boel los gemasseerd. Ik vertrok zonder pijn in mijn rug. Het ging na een paar behandelingen al veel beter. Uit gewoonte ben ik daarna naar een fysiotherapeut gegaan, omdat ik dacht dat dit mij, met oefeningen enzo, zou helpen. Dat bracht meer pijn. Op aanraden van die fysiotherapeut ben ik naar een manueel therapeut geweest. Nog meer pijn! Ach, ik had gewoon bij Ruud moeten blijven… Ik ben nu weer een keer terug geweest bij Ruud en de pijn is minder. Ik mag morgen weer, ik kijk er naar uit. Ruud kijkt niet alleen naar die rug, maar weet ook welke organen en meridianen geblokkeerd zijn, en die blokkades haalt hij dan weg door langdurig te masseren en warmte toe te voegen, met een lamp, of gloeiende kooltjes, of glazen kopjes…
Die chinezen, die weten het wel! En Ruud is wel een Belg, een grappige, maar hij heeft er al meer dan twintig jaar studie op zitten, hij is bijna net zo chinees als zijn leermeester.
Ik raad iedereen deze praktijk aan, als je van je klachten af wilt komen.


Milton uit Amsterdam:
Hoofdklacht: hernia lumbaal, pijn
In het voorjaar van 2013 kreeg ik een hernia
Op een zondag avond heb ik allereerst wat kratten gesjouwd volgende dag moest ik niezen terwijl ik aan tafel zat en voelde ik duidelijk een ongewone sensatie in mijn wervelkolom ter hoogte van mijn bekken.
Jammer genoeg had ik te weinig ervaring met hernias om het adequaat te herkennen en ben ik diezelfde dag nog begonnen aan een strandwandeling van ettelijke kilometers heen en terug. tijdens de wandeling voelde ik wel ongemak maar dacht dit gaat wel over bij normale beweging. Niets was minder waar. door de krachtinspanning op het strand probeerde mijn lichaam de zwakke plek zodanig te ontzien dat ik ongemakkelijk ging lopen en de spieren aan weerszijden van mijn wervelkolom gingen compenseren dusdanig dat ik dagen erna steeds krommer ging staan en een duidelijke pijn begon te voelen in mijn onderrug.
in eerste instantie ben ik naar een fysiotherapeut geweest die me verzekerde dat ik geen hernia had op dat moment en hij adviseerde me te bewegen en nog maals te bewegen maar alles wat ik probeerde ik ging steeds krommer en slechter bewegen.
Vervolgens door een chiropractor behandeld geweest wat de pijn alsmaar veregerde…
Intussen in dialoog met mijn huisarts stond hij erop dat ik contact opnam met het ziekenhuis want ondertussen had ik uitvalverschijnselen in mijn linkervoet.
De specialist in het ziekenhuis was nogal laconiek want hij had al zoveel keer eerder met dit bijltje gehakt na wat prikken in mijn been met een tandenstoker en het moeilijk kunnen optillen van mijn been stelde hij diagnose hernia, mijn opties waren geduld tot het overging of laten opereren in de tussentijd kon ik een mri scan laten maken en al die tijd kon ik een cocktail van pijnstillers nemen tegen de ondragelijke pijnen.
wel nu ik ben de eerste die zal toegeven dat ik een nogal eigenwijs persoon ben en ik was overtuigd dat mijn lichaam weer de oude moest worden zonder operatie.
Op het internet had ik snel de zhong website gevonden en begon ik te zoeken naar chinese artsen die tuina massage toe konden passen.
Mijn oog viel op de ji yuan tang praktijk in Zoetermeer die ik direct heb gebeld voor advies. ki jan go adviseerde mij contact op te nemen met een student van hem op de praktijk in Amsterdam Ruud Vercammen en vanaf de eerste afspraak begon ik eindelijk aan mijn wonderbaarlijke genezing.
Echt geduldig ben ik niet van aard dus wilde ik graag meerdere malen per week behandeld worden om de genezing zo snel mogelijk te bespoedigen had ik het idee. Vergeet niet dat ik inmiddels niet alleen een hernia had maar ook scheef liep door verkrampte spieren rond mijn wervelkolom een linkerbeen dat eigenlijk een beetje dood was door slechte doorbloeding en een linkervoet die niet meer echt op een neer kon bewegen ik had een zogenaamde klapvoet.
Wel nu ruud stelde mij ten eerste heel erg op mijn gemak door mij constant tijdens de behandelingen uit te leggen wat hij deed waarom en hoe en de achterliggende gedachte vanuit de chinese geneeskunst. Door een combinatie van cupping op de spieren rond mijn wervelkolom, het manipuleren van mijn meridianen met accupunctuur, en tuina massage heeft hij mijn lichaam in een paar maanden tijd weer op het pad van genezing gekregen. Inmiddels spring dans en doe ik weer als vanouds. dankbaarheid naar Ruud voor zijn geduld met mij als patient zijn leraar Ki-jan Go.


Dieuwke uit Amsterdam:
Hoofdklacht: nek en schouder pijn
​Ruud is kundig, vriendelijk, professioneel en passie voor zijn vak​​.
​ Vanuit een liefde voor het vak en het verhelpen van de klacht kan ik niet anders dan een aanbeveling doen. Sterker nog, ik heb ondertussen al doorverwezen en zal dat zeker opnieuw doen wanneer de vraag wordt gesteld.


Saskia uit Haarlem
Hoofdklacht: Chronische bronchitis
“Zo’n 10 -12 jaar lang had ik last van een chronisch terugkerende bronchitis. Elk jaar was het wel 1x raak, soms 2x, vaak met de overgang naar de herfst; ik heb een flinke longontsteking gehad en één keer zelfs een rib gebroken door het hoesten. Ik was jarenlang vatbaar voor verkoudheden. Ik werd er moe en op den duur uitgeput van. Mijn huisarts volgde al die jaren hetzelfde recept: ik kreeg telkens weer antibiotica en daarmee was het klaar. Maar niet dus.

Ik was niet bekend met acupunctuur toen ik bij Ruud Vercammen kwam, maar wist dat ik een andere benadering van mijn ziekte zocht. Vooral eindelijk eens genezing, in plaats van een pil die enkel de symptomen onderdrukte! Ruud nam de tijd en moeite om stil te staan bij de oorzaken van mijn ziekte. Hij heeft mij een periode behandeld met acupunctuur. Ik begreep niet altijd wat hij nu precies deed, maar feit is dat mijn energie toenam en voor het eerst in jaren weer in balans kwam. Ik voelde mijn lichaam beter worden, ik kreeg zelf zicht op het patroon dat mijn ziekte veroorzaakte en kon daardoor beslissingen nemen tot verandering. Ik heb nu al ruim twee jaar lang geen bronchitis meer gehad- en ben bovendien zelden meer verkouden. Dat is niet enkel toe te schrijven aan een paar naalden; het hele proces heeft mij vooral ook geleerd hoe ik voor mijzelf kan zorgen. Chapeau, Ruud.”