Acupunctuurpunten op het hoofd

Acupunctuurpunten op het hoofd

Acupuntuur is naast tuina en kruiden een van de bekendste traditionele Chinese geneeskundige methodes. Hierin worden zeer dunne, steriele, metalen naalden in bepaalde punten op het lichaam geprikt. De naalden worden ook wel “haarnaalden” genoemd vanwege hun diameter (0.22 tot 0.40 mm…). De insertie is te ervaren als pijnloos tot een heel klein prikje afhankelijk van de regio op het lichaam. Daarna zal je waarschijnlijk een gevoel van warmte, doorstroming, elektrische zindering, doofheid, zwaarte en dergelijken kunnen ervaren.

 De punten, die geprikt worden, liggen op meridianen die als een wegenkaart over heel ons lichaam lopen en allerlei verbindingen en kruisingen maken. Tevens hebben deze meridianen een oppervlakkig maar ook een dieper verloop in het lichaam. Zo maken zij bijvoorbeeld contact met organen zoals: Hart, Lever, Nieren, … . Op deze manier kan acupunctuur je lichaam zowel intern (organen) als extern (spieren, pezen) helpen.

 

 

Orthopedische acupunctuur:

Deze vorm van acupunctuur is gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan het beweginsaparaat. Bij orthopedische klachten zal je lichaam sterker reageren op de naalden aangezien er meer stagnatie is in de spieren en op ‘Ah-shi’ punten (triggerpoints). Mogelijk zal je lichte tot sterkere Fasciculaties of kleine, spiertrillingen onder de huid ervaren. Je zal dan ook dezelfde dag en de dag na het consult nog wat beursheid in de spieren voelen. De orthopedische acupunctuur zoals ik hem van mijn leraar Andrew Nugent-Head heb geleerd, is een krachtige manier die zich kenmerkt door zijn snelle resultaat voor zowel acute als chronische klachten. Wil je meer weten over deze vorm van acupunctuur en wat het verschil is met dry-needling lees dan mijn blog.

 

Pijn in de onderrug, hernia, lumbago.

Pijn in de onderrug, hernia, lumbago.

Aanvullende Therapiëen:

 

Ik schrijf vaak kruiden voor naast mijn acupunctuur behandelingen. Als er bijvoorbeeld uit de diagnose blijkt dat je lichaam te weinig bloed heeft en dat je daarom hoofdpijn of stijve schouders ervaart is het belangrijk dat we bloed gaan voeden. De snelste oplossing daarvoor is kruiden ofwel een formule waarin verschillende kruiden zitten. Het grote voordeel is dat in de tijd dat ik je niet zie, je toch 3 keer per dag behandeld wordt door de kruiden in te nemen. Tijdens de behandeling los ik de stagnatie op en met de kruiden vullen we het bloed aan. Kotrom de bron en de manifestatie van je klacht tezamen.

 

Daoyin oefeningen zal je naast de behandeling ook vaak meekrijgen. Dit zijn specifieke lichaamsoefeningen om de prognose van je klacht te bespoedigen en om jou inzicht in je klacht te geven. Dit oefeningen kunnen van volgende aard zijn: versterkende, openmakend, verwarmend, bewegend of reguleren voor je ademhaling etc.

Soms wordt bij de acupunctuurbehandeling ook gewerkt met Moxa therapie, een methode waarbij met een moxastaaf, of losse moxa, punten gestimuleerd worden door warmte.
Of wordt er gebruikt gemaakt van Cupping, waarbij bolle glazen potjes met een sterke zuigkracht op de huid worden geplaatst .

GuaSha kan ook aanvullend gebruikt worden. Dit is een methode waarbij een jade steen of stuk bot gebruikt word om de meridianen te schrapen.

Guasha tools

Guasha tools

De methode die uiteindelijk gebruikt wordt, is afhankelijk van uw klachten en kan dus verschillen van behandeling tot behandeling.

Hier kan je gemakkelijk een afspraak maken bij Tuina massage Amsterdam.

Tarieven voor consult en behandeling.