Acupunctuur

Acupunctuurpunten op het hoofd

Acupunctuurpunten op het hoofd

Deze behandelvorm is naast tuina en kruiden een van de bekendste traditionele Chinese geneeskundige methodes. Hierin worden zeer dunne, steriele, metalen naalden in bepaalde punten op het lichaam geprikt. De naalden worden ook wel “haarnaalden” genoemd vanwege hun diameter (0.22 tot 0.30 mm…) en de insertie is vrijwel pijnloos.

De punten, die geprikt worden, liggen op meridianen die als een wegenkaart over heel ons lichaam lopen en allerlei verbindingen en kruisingen maken. Tevens hebben deze meridianen een oppervlakkig maar ook een dieper verloop in het lichaam. Zo maken zij bijvoorbeeld contact met organen zoals: Hart, Lever, Nieren, … . Op deze manier kan Acupunctuur je lichaam zowel intern (organen) als extern (spieren, pezen) helpen.

Pijn in de onderrug, hernia, lumbago.

Pijn in de onderrug, hernia, lumbago.

Aanvullende Therapiëen:

Soms wordt bij de acupunctuurbehandeling ook gewerkt met Moxa therapie, een methode waarbij met een moxastaaf, of losse moxa, punten gestimuleerd worden door warmte.
Of wordt er gebruikt gemaakt van Cupping, waarbij glazen bollen op meridiaanpunten worden gezet om deze vacuüm te zuigen.

GuaSha kan ook aanvullend gebruikt worden. Dit is een methode waarbij een jade steen of stuk bot gebruikt word om de meridianen te schrapen.

Guasha tools

Guasha tools

De methode die uiteindelijk gebruikt wordt, is afhankelijk van uw klachten en kan dus verschillen van behandeling tot behandeling.

Hier kan je gemakkelijk een afspraak maken bij Tuina massage Amsterdam.

Tarieven voor consult en behandeling.